tiistai 8. tammikuuta 2013

Intron ihanat moctailit


Juhlaputken jälkeinen arki on pyörähtänyt käyntiin ja tammikuu on monille perinteisesti tipaton. Todennäköisesti yhtä moni vähentää tammikuussa alkoholin nauttimista, vaikkei kokonaan tipattomalla olisikaan.

Baarissa käymistä nenänvalkaisijoiden on turha arastella, sillä Ravintola Intron pääbaarimestari Mikko Kemppinen on suunnitellut drinkkilistalle mainioita moctaileja, eli Intron omia alkoholittomia drinkkejä. Ihanaa, että ravintolat vastaavat tähänkin tarpeeseen, sillä aika usein alkoholitonta valitessa joutuu tyytymään pelkkään colajuomaan. 

Tiina Tikka
Apukeittäjä ihastui baarimestari Tiina Tikan valmistamaan Peach Spitfireen aivan ikihyviksi. Sitruksen, persikan ja passion maut löytyvät raikkaasta ja viehättävällä tavalla hapokkaasta juomasta oivallisesti. Johtuukohan tarjonnan vähäisyydestä vai omista piintyneistä tavoista, että harvoin tai tuskin koskaan on tullut baaritiskillä alkoholitonta drinkkiä tilattua? Peach Spitfireä maistellessa meinasi ihan hävettää, sillä mielikuvissani olen kai asettanut alkoholittomat drinkit ja nautinnon jonnekin lokeroon mahdoton yhdistelmä. Juoma oli kyllä niin mainio tuttavuus, että näitä pitää saada lisää! Kiitokset vaan Mikolle ja Intron tiimille, on pakko tulla maistelemaan moctailejanne uudelleenkin!

Peach Spitfire à la Intro

Tässä vielä Tiinan antama Peach Spitfiren ohje kotidrinkkimestareille. Kyseessä on yhden juoman ohje. Ravintolat käyttävät valmiita sokeriliemiä, mutta se on helppo tehdä kotona seuraavasti: kaada lasiin sokeria ja tarkista millä korkeudella sokerin pinta on. Kaada päälle kuumaa vettä sen verran, että seoksen pinta pysyy samalla korkeudella kuin sokerin alkuperäinen pinta. Pinnan ei siis tule laske eikä nousta. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut ja liemi on kirkasta. Sokeriliemi säilyy hyvin jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa.


Peach Spitfire

  • 4 cl persikkapyreetä tai soseutettua persikkaa
  • 2 cl tuorepuristettua sitruunamehua (hedelmälihaa mukana)
  • 1 cl sokerilientä
  • 2 tl passiohedelmää siemenineen
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 tl kreikkalaista jogurttia
  • Lisäksijäämurskaa


Yhdistä kaikki aineet jäämurskaa lukuun ottamatta. Käytä shakeria tai kannella suljettavaa astiaa. Tee ensin ”kuivaravistus” eli sekoita kaikki aineet ravistamalla. Valkuainen tekee juomasta kuohkeampaa, kun et käytä vielä tässä vaiheessa jäitä.
Ravistuksen jälkeen lisää seokseen jäämurskaa ja ravista uudelleen.
Siivilöi juoma lasiin. Passionhedelmän siemeniä saa jäädä juoman mukaan.
Koristele haluamallasi tavalla, esim. mintulla ja sitruunankuorella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti