Musta Lammas POP UP Isä Camillossa.

Mistä kaikki lähti?

Saimme tietää, että alkuvuodesta 2017 emme voisi palvella asiakkaitamme Satamakadulla taloyhtiön remontin vuoksi. Rakkaat Mustan Lampaan kellariholvit, jotka ovat olleet olemassa jo vuodesta 1862 lähtien, olisivat poissa käytöstä vähintään kaksi kuukautta. Idea Pop Up -ravintolan luomisesta Isä Camillon tiloihin kumpusi halusta palvella asiakkaitamme remontista huolimatta. Tämä oli meille huikea mahdollisuus tehdä jotain sellaista mitä Kuopiossa ei aiemmin oltu nähty!
Pohjois-Savolaiset raaka-aineet vielä paremmin esiin

Olemme pitkään pitäneet lähi- ja pientuottajia erittäin suuressa arvossa. Pop Upissa halusimmekin käyttää entistä enemmän lähialueiden upeita raaka-aineita menun jokaisessa annoksessa. Päädyimme suunnittelujen jälkeen viiden ruokalajin menukokonaisuuteen, joka kaikkineen yllätyksineen venyikin yhdeksän ruokalajin mittaiseksi elämykseksi.

Pääsimme käyttämään useammassakin annoksessa Koivulan tilan juureksia Hiltulanlahdesta. Väliruoan annos koostui Siilinjärven herkuista: Pekka Miettisen speltistä sekä Kuoppaharjun tilan sienistä. Tämä kyseinen annos oli monen asiakkaamme mielestä se mielenkiintoisin ja yllättävin. Erityisesti kyseisen annoksen viinin- ja ruoan yhdistelmä sai runsaasti kehuja. Speltin kanssa tarjoilimme yhdysvaltalaista Birichino Pinot Noiria.

Lisäksi kävimme hakemassa tuoreet maatiaismunat ja raakamaidon Mustasuon tilalta Niittylahdesta. Tilalla käydessä pääsimme myös rapsuttelemaan muutaman viikon ikäisiä vasikoita.
Yksi illan mieleenpainuvimmista hetkistä oli hiilihappojään käyttö annosten esillelaitossa sekä meidän omatekoinen kirnuvoi hapanjuureen leivotun vuokaleivän kanssa. Iloa herätti myöskin maa-artisokkasuolamme, johon olimme hyödyntäneet keiton valmistuksesta jääneet kuoret.Vihdoin pääsimme tositoimiin tarjoilemaan kaikki ruoat sekä uudet ideat koevieraille. Palkitsevien palautteiden jälkeen olimme erittäin innoissamme ja valmiit avaamaan Musta Lammas Pop Upin asiakkaillemme. Kiitokset onnistuneesta kokonaisuudesta.

Eritoten yhtenä mainitsemisen arvoisena asiana oli monien ulkopaikkakuntalaisten ja ulkomaalaisseurueiden yllättymiset siitä, että Helsingin ulkopuolellakin voi saada näin upeita elämyksiä.


Kokonaisvaltainen elämys

Halusimme luoda asiakkaillemme uudenlaisen kokemuksen, jonka tarkoituksena oli herätellä kaikkia aisteja ja nostattaa tunteita. Meillä oli pitkä lista ideoita uusista esillepano- ja tarjoilutavoista, jotka olivat odottaneet oikeaa paikkaa sekä aikaa.


Viinit hiottiin täydellisyyttä hipoviksi annosten kanssa meille hyvin tyypilliseen tapaan. Viinipaketissa komeilikin upeita harvinaisuuksia, kuten esimerkiksi saksalainen Vollenweider Riesling Kabinett 2013, joka tulee vain 4 hehtaarin tilalta Traben-Trarbachin kylästä Moselista.

Saimme myös mahdollisuuden tarjoilla australialaista John Duvalin Plexusta. Plexuksen takana on mies, joka on toiminut muun muassa Penfoldsin pääviinintekijänä sekä voittanut useita palkintoja ympäri maailmaa.

Lisäksi menulle suunniteltiin yhteensopivaksi täysin alkoholiton juomapaketti, joka koostui yllättävillä raaka-aineilla maustetuista teejuomista. Erityisesti mielenkiintoa ja keskustelua herätti tee-sienellä fermentoitu kombucha-juoma.


Keittiömme kädentaidot esiin

Suunnittelimme avokeittiön Isä Camillon salille lounaspöydän paikalle, jossa pystyimme laittamaan annokset esille. Ajatuksena oli, että saamme tuotua keittiön vielä lähemmäs asiakkaitamme. Keittiön läsnäolo salilla loi uudenlaista tunnelmaa ja oli juuri sitä mitä Kuopiossa ei ole aiemmin nähty.

Show -keittiön saimme rakennettua erilaisista pöytätasoista sekä vetolaatikostosta. Hankimme muutaman induktiolevyn ja rakensimme vanhasta samppanja-coolerista lämpölampun. Kolmen pitkän muutto- ja misauspäivän jälkeen alkoi testi-illallisemme lähestyä.

Pop Up Musta Lammas sai huikean vastaanoton niin uusilta kuin vanhoiltakin asiakkailtamme. Ruoka, juoma ja ennen kaikkea illalliskokonaisuus oli monien asiakkaidemme mielestä parasta Mustaa Lammasta koskaan. Saimme erityiskiitosta uudenlaisista lähestymistavoista ruoan valmistukseen, tarjoiluun ja esillelaittoon.


Paluu kotiin

Olemme oppineet paljon matkalla olleista haasteista ja ilon hetkistä. Positiiviset asiakaspalautteet ovat kannustaneet meitä jatkamaan omalla tyylillämme. Kokemuksesta inspiroituneena tarjoamme elämyksiä Mustan Lampaan kellariholveissa jatkossakin. Kesälle onkin tulossa paljon mielenkiintoisia projekteja!

Kiitos rakkaat asiakkaamme ja kiitos perhe Ravintolamestarit! Isä Camillossa otettiin meidät ennakkoluulottomasti ja avosylin vastaan. Kaksi keittiötä toimivat kaksi kuukautta onnistuneesti saman katon alla. Jokaiselle tuli ripaus lisää kärsivällisyyttä ja oppia omiin työtapoihin. Salilla molempien ravintoloiden tarjoilijat pääsivät maistelemaan viinejä, joita eivät aiemmin olleet laseissaan pyöräytelleet.


Musta Lammas + Isä Camillo = Kuopion Maukkain Elämys.

Kävitkö sinä Pop Upissamme? Mitä tunteita se sinussa herätti?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vuoden Savon Nainen 2021

Behind the scenes: Cocktailit ja juomatuote Ravintolamestareilla

Italian tuliaisia