keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Komediafestivaalit Pannuhuoneella

Kuopion Komediafestivaalit  9.-11.6.2016Torstaina 9.6. alkoivat kolmepäiväiset Kuopion Komediafestivaalit. 19 klubia, 38 koomikkoa! 

Pannuhuoneen katettu terassi on ollut festivaalin virallinen aloitusklubi koko historiansa ajan. Viikonlopun aikana Pannuhuoneella pidettiin 6 klubia.


Lava valmiina koomikoita varten.

Aloitimme päivän tyhjentämällä terassin kalusteista, penkittämällä sen 220 tuolilla ja pystyttämällä äänentoistojärjestelmät. Kaikki valmista, eikun vuan ovet auki!

Keli oli kuin morsian, yhtä kylmä ja kostea, mutta se ei festivaalikansaa näyttänyt haittaavan. Illan esitys oli jo ennakkoon loppuunmyyty, ja tunnelma taattu! Esiintymässä olivat Heikki Vilja, Iikka Kivi, Teemu Vesterinen sekä Ilari Johansson.

Guru hoitaa, ei hättää!


Pannuhuoneen stagemanagerina toimi Seppälän Janne, joka hoiti koko festivaalien väliaikakuulutukset, infosi koomikot ajallaan lavalle ja sieltä pois. Hieno mies ja hienoa toimintaa. Guru!

Perjantai vietettiin yhtä suomalaisessa säässä kuin eilinenkin. 

Ei ainakaan yhtään sen paremmassa, mutta Suomessa kun ollaan niin eipä luulisi tulleen kenellekään yllätyksenä. Vilttejä järjestettiin kuitenkin vielä lisää ja saatiin väki lämpimäksi.
Päivä alkoi Savon Yrittäjien järjestämällä markkinointikoulutuksella, jossa oppejaan jakoi muun muassa  radiojuontajana ja ääninäyttelijänäkin tunnettu koomikko Niko Kivelä. Tapahtumaan oli ilmoittautunut noin 100 henkeä.

Sitten oli vuorossa illan kaksi klubia. Molemmat loppuunmyytyjä!


Klo 18 klubilla esiintyi Jussi Simola, Petri Hankonen, Matti Patronen, Arimo Mustonen sekä Sami Hedberg, joka kehui Pannuhuoneen tunnelmaa "tässä teltassa on kyllä mahtavaa esiintyä"!

Toinen esitys alkoi 21.30, jossa mukana olivat Riku Suokas, Sofie Hagen, Jukka Lindström sekä Kuopion oma ylpeys Ilari Johansson, joka sai savolaisyleisöltä lämpimän vastaanoton.

Ilari Johansson ottaa yleisön haltuun.

Lämmintä juomaa tarjoiltiin urakalla, joten kylmyys ei vaivannut. Päivän sanat olivat irkkukahvi ja minttukaakao. Nämä sanat lämmittivät ainakin baarimikkojen mieltä.. 

Lauantaina aurinkokin esiintyi ja iloinen festivaalikansa nautti kyseisestä sääilmiöstä täysin rinnoin. 


Illan kattauksessa kolme klubia. Päivän ensimmäisellä klubilla esiintyivät aiemmin tänä vuonna järjestetyn Pannullinen Naurua –kilpailun finalistit. Houstin roolissa oli Iikka Kivi, joka sai porukan mukaansa heti alkumetreillä. 

Kello 18 kattauksessa olivat mukana Riku Sottinen, Heli Sutela, Anders Helenius, Teemu Vesterinen sekä Ismo Leikola.

Myös eturivin "hieman" nauttineet naishenkilöt osallistuvat esitykseen melko äänekkäästi, josta koomikot joutuivat jopa huomauttamaan. Hyväntuulisuus kuitenkin jatkui koko show'n läpi.

Pannuhuoneen osalta festivaalit päättyivät Suomi vastaan maailma maaotteluun! Illan isäntänä toimi Ali Jahangiri. Suomen joukkueessa esiintyivät André Wickström sekä Jaakko Saariluoma. Maailmaa edustivat Sofie Hagen ja Al Pitcher.

Virallisesti maailmalaisten joukkue taisi saada suuremman ääniharavan, mutta kisa käytiin hyvässä hengessä ja ottelu päättyikin tasapeliin. Savolaiset ymmärtävät englantia hyvin ja vuorovaikutusta yleisön ja koomikoiden välillä nähtiin. Huikeeta!

Iso kiitos Juha Jylhäsalmelle, Emma Reinikaiselle, Janne Seppälälle sekä kaikille esiintyjille ja talkoolaisille, ensi vuonna jatketaan!

Festivaalin tuottaja Juha Jylhäsalmi maireana,
vieressä tunnelmaa komppaavat Teemu Vesterinen ja Niko Kivelä.


Olitko komedioissa mukana? Kuka oli paras koomikko?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti