keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Vireä viikko ravintola OlivassaMAUKAS RUOKAILUELÄMYS VOI OLLA MYÖS TERVEELLINEN"Ravistamossa tavoitteenamme on lisätä syömisen taitoa ja iloa jokaiseen ruokapöytään"

Tällä viikolla halusimme kirjoittaa blogin hyvinvoinnista meidän näkökulmasta, sillä Olivoissa on vietetty Vireää Viikkoa! Saimme kannustusta ajatukseemme myös ravitsemustieteiden professori Ursula Schwabilta. Haastattelimme Ursulan lisäksi pääosassa olevia tekijöitä.


"Herkulliset smoothiet vietiin
käsistä"

Ravistamo on vuonna 2016 perustettu kuopiolainen ravitsemustalo. Tietoinen syöminen, aistien hyödyntäminen kokonaisvaltaisesti ja syömisen ilo ovat kantavia teemoja Ravistamon toiminnassa. Ravistamo ja Ravintolamestarit päättivät aloittaa yhteistyön, koska yritysten arvot kohtaavat.

”Terveellinen ruokavalio ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ruoka voisi olla maukasta ja ruokailu elämys. Turhan usein esim. erilaisiin dieetteihin kuuluu yksi päivä viikossa, jolloin saa herkutella. Miksi ei voisi herkutella joka päivä? Maukkailla sesongin raaka-aineilla ja pienellä vaivalla tällaisenkin dieetin jokainen päivä voi olla herkkupäivä”, Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen jatkaa.


Lounasravintoloidemme Oliva Viestikadun ja Oliva Heinon ravintolapäällikkö Sanna Ahon idea hyvinvointiviikosta sai mahtavan vastaanoton niin asiakkailta kuin yhteistyökumppaneilta. Ajatuksena Sannalla oli, että maukkaaseen ruokailuelämykseen yhdistetään fyysinen ja henkinen oheistoiminta ylläpitämään vireyttä. Lisäksi uudet ideat sydäntä lähellä olevista teemoista tuovat aina yhtä mahtavan fiiliksen!

”Istuttiin alas Ravistamon kanssa ja tuumailtiin millaista yhteistyötä me olivalaiset voisimme kuopiolaisen ravitsemustalo Ravistamon kanssa tehdä. Ideoinnin tuloksena syntyi Vireä Viikko.”

Suunnittelussa täytyi ottaa huomioon sopiva ajankohta, muiden yhteistyötahojen aikataulut, terveystrendit, menujen suunnittelut kausituotteiden pohjalta ja markkinoinnin väylät, jotta saataisiin projekti tietoon myös asiakkaillemme. Punaisena lankana toimi ajatus: ”Miten saamme asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisen ja mieluisan kattauksen täysivaltaiseen hyvinvointiin?” Sanna pohtii.

”Ravistamossa tavoitteenamme on lisätä syömisen taitoa ja iloa jokaiseen ruokapöytään. Yhteistyö Ravintolamestareiden kanssa vahvistaa tavoitettamme: haluamme tarjota asiakkaille elämyksellisyyttä syömisen kautta unohtamatta hyviä makuja ja laadukkaita raaka-aineita. Syömisen on tarkoitus lisätä hyvinvointia - se voi tarkoittaa esimerkiksi ruoka-aineisiin tutustumista eri aisteilla tai ruoasta nauttimista hyvässä seurassa”, Linda Viitasalo, yksi Ravistamon perustajajäsenistä kommentoi.


Ruoan terveellisyys on globaali megatrendi

Vireä viikko herätti mielenkiintoa myös lääketieteen puolella. Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampukselta kommentoi innolla Vireää viikkoa: ”Aivan liian usein terveyttä edistävä ruoka ajatellaan tylsäksi ja mauttomaksi. Ammattitaitoiset ruokapalveluammattilaiset pystyvät tekemään maistuvaa, nautinnollista ruokaa myös terveyttä edistävästi. Laadukkaat raaka-aineet, esim. kotimaiset kasvikset, marjat ja kala luovat tähän hyvän perustan. Hienoa, että myös ravintolassa voi saada terveyttä edistävään elämäntapaan sopivaa ruokaa”, toteaa Schwab. Hän näkee tämän tärkeänä etenkin sellaisten asiakkaiden näkökulmasta, jotka ruokailevat usein kodin ulkopuolella ja haluaisivat kiinnittää elämäntapoihinsa huomiota.


Vireällä viikolla on mukana myös muita yhteistyökumppaneita, mm. Element Studio ja SPR, unohtamatta alan opiskelijoita Savonian ammattikorkeakoulusta. Restonomiopiskelijat järjestivätkin perjantaina infopisteen liittyen piilosokereihin. On mahtavaa, että ravintola-alan opiskelijoille opetetaan myös terveellistä näkökulmaa.

Vireän viikon oheistoiminta herättikin kiinnostusta asiakkaissa ja Ravistamon smoothiekoulu valikoitui suosikiksi. ”Herkulliset smoothiet vietiin käsistä”, Sanna naurahtaa.

SPR oli kertomassa verenluovutuksen faktoista. He pyrkivät kannustamaan ja rohkaisemaan ihmisiä lähtemään mukaan jopa ihmishenkiä pelastavaan toimintaan. SPR piti myös verenpainemittauspistettä, joka koettiin äärimmäisen tärkeäksi ja hyödylliseksi jatkotoimenpiteitä ajatellen.

Olivoiden keittiömestari Allen Stanley oli kantoi päävastuun lounasruokien toteutuksesta. ”Ravistamon Annin kanssa ideoita ja ehdotuksia oli helppo miettiä yhdessä ja siitä syntyikin Vireää viikkoa tukeva raikas, terveellinen ja ennen kaikkea maukas lounaslista asiakkaiden päivien iloksi. Oli mielenkiintoista suunnitella lounasruokia kunkin raaka-aineen terveysvaikutusten pohjalta ja vielä raaka-aineiden ollessa sesongissaan”, Allen kertoo.

Kun kroppa voi hyvin ruoan puolesta, saa se myös lisäboostia liikkua enemmän. Elintärkeää, eikö? Moni meistä unohtaa työkiireessä sen tärkeimmän - taukojumpan. Se auttaa työntekijää jaksamaan läpi päivän paljon paremmin.

Element Studio oli keskiviikkona Viestikadulla kertomassa taukojumpan merkityksestä päätetyöntekijöille

”Viestikadun ja Heinon asiakkaat ovat erilaisia, tämä piti myös huomioida kun suunniteltiin työssäjaksamista edistävää taukojumppaa. Viestikadulla on enemmän toimistotyöntekijöitä kun taas Heinolla tuotannon väkeä,” Sanna kertoo.

Projektiviikko huipentui perjantaina, kun Olivoissa vietettiin Oktoberfestiä. Saatiin suolatasapaino kohdilleen viikonloppua varten :D Joskus pitää myös herkutella hieman epäterveellisemmin, jotta voi henkisesti hyvin.

”Projektia oli mukava tehdä, yhteistyökumppaneita oli kiva kontaktoida ja heidän vastaanottonsa yllätti. Tosi moni oli innoissaan lähdössä mukaan! Samalla tuli huomattua miten moni asia vaikuttaakaan kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen hyvinvointiin. Ei pelkästään liikunta ja ruokavalio vaan myös hampaiden kunto”, Sanna naurahtaa.

”Asiakkaat ovat pitäneet viikosta ja ovat innokkaina odottaneet mitä seuraavana päivänä onkaan luvassa. Valitettavasti flunssa-aalto iski samalle viikolle ja muutama esittelijä joutui perumaan tulonsa, mutta kaikenkaikkiaan viikko oli onnistunut. Ensi vuonna yritän saada vieläkin kattavamman kokonaisuuden ja lisää uusia ideoita.”

Yhteistyökumppaneita lämpimästi kiittäen ja mielenkiinnolla jatkoa odottaen!Yhteistyökumppanimme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti