Turvallisesti ravintolassa – mikä on muuttunut epidemian myötä palveluntarjoajan näkökulmasta?

Covid-19 pandemia muutti keväällä 2020 maailmaa merkittävästi ja pysyvästi. Termi “uusi normaali” tuli epidemian myötä kahvipöytäkeskusteluihin. Mutta mitä uusi normaali tarkoittaa ravintolakentässä?
Ruokailu Mustassa Lampaassa on aina turvallinen elämys

Vaikka epidemia vaikutti jokaiseen toimialaan merkittävästi uskallan väittää, että ravintola- ja tapahtuma-alat olivat suurimpien kärsijöiden joukossa. Alan toimijat ovat joutuneet uudistamaan toimintamallejaan ja monelle toimijalle pandemia oli valitettavasti liian suuri este kiivettäväksi.

Kuinka nämä uudet toimintamallit näkyvät kuluttajalle ja mitä ne tarkoittavat tulevaisuudessa? Siisteys ja hygienia ravintoloissa on aina ollut ns. hygieniatekijä; kun se on olemassa siihen ei kiinnitetä huomiota eikä se tuo lisäarvoa kuluttajalle, mutta sen puuttuminen huomataan heti ja puute vaikuttaa negatiivisesti asiakaskokemukseen. Ravintolamestareilla siisteys ja korkeat hygieniastandardit ovat aina olleet asioita, joihin kiinnitetään erityistä huomiota taataksemme vieraidemme turvallisuuden. Uusi normaali on nostanut standardejamme entisestään.

Näkyvimpiä ja vaikuttavimpia muutoksia ovat esimerkiksi ruokalistojen muuttuminen perinteisistä paperisista listoista QR-koodilla luettaviksi mobiiliversioiksi. Näin ehkäisemme mahdollisia tartuntoja vieraidemme välillä poistamalla mahdollisen tartunta-alustan pöydästä. Osassa ravintoloistamme olemme myös rajoittaneet asiakaspaikkakapasiteettia poistamalla osan pöytiä käytöstä. Tämän muutoksen myötä olemme joutuneet virtaviivaistamaan tarjottavaa tuotetta sekä palveluprosessia, jotta voimme tarjota edelleen Kuopion maukkainta elämystä kaikille vieraillemme.

Muutokset ravintoloissamme vaativat myös vierailtamme sopeutumista. Tyhjiä pöytiä pidetään tyhjinä taataksemme turvallisen asioinnin ravintolassamme, ei kiusatakseen nälkäisiä. Tilanne on kaikille yhtä uusi ja yhteistyöllä muutamme uuden normaalin pelkäksi normaaliksi.

Kärjistäen voisi paradoksaalisesti sanoa, että vaikka kaikki on muuttunut ei mikään ole muuttunut. Ravintolamestarit tarjoavat edelleen Kuopion maukkainta elämystä yhteisten arvojemme mukaisesti: Vastuullisesti, Yhdessä ja Sydämellä.

Tervetuloa nauttimaan!

Toomas Tuovinen
Myyntipäällikkö
Ravintolamestarit Oy

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiömestarit Hakkarainen ja Miettinen luottavat läheltä saataviin raaka-aineisiin

Pannuhuone Gust. Ranin - Olohuone & terassi jo 20+1 vuotta!

Ähkyn voi saada vastuullisuuden toitottamisestakin, eli kuinka kertoa hyvistä teoista